Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Gentamicina in aerosoli

Email Imprimare PDF

Am un baietel in varsta de 3 ani, a racit foarte rau iar medicul pediatru ne-a recomandat sa facem nebulizari de 2 ori pe zi. Tratamentul este format din: adrenalina 0,5ml; ser fiziologic 2ml; gentamicina 0,5ml. Intrebarea este urmatoarea: daca in familie am foarte multi membri care au avut probleme din cauza administrarii gentamicinei, kanamicinei sau streptomicinei, e posibil ca si copilul meu sa aiba? Sa ii dau acest tratament sau sa ii inlocuiesc gentamicina? Mentionez ca cel mic nu e alergic la absolut nimic.Va rog mult de tot sa imi raspundeti pentru ca nu stiu ce sa fac!

Doza de adrenalina in aerosoli ar putea fi de 1ml + 2 ml de ser fiziologic (doza de 0,5ml este corespunzatoare greutatii unui copil mai mic de 3 ani) . Gentamicina nu se administreaza uzual in aerosoli, astfel ca este de preferat sa renuntati la ea. Daca medicul care v-a examinat este de parere ca nu este vorba despre o viroza si baietelul trebuie sa primeasca antibiotic, se poate alege in locul gentamicinei din aerosoli un preparat pentru administrare orala.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Gentamicina in aerosoli