Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Bronsita persistenta

Email Imprimare PDF

Buna seara. Baietelul meu in varsta de 1 an si 3 luni a facut bronsita acuta si am fost internat cu el o saptamana in spital.  Cu toate ca i s-a administrat antibiotic C fort prin branula, nu am scapat de tuse. Am comandat un aparat de aerosoli pentru ca tot mai are tusea aia seaca, dar problema e ca nu stiu ce concentratie sa ii fac.
Mai am o problema cu scaunele - le are consistente si normale, doar ca face si de 5 ori pe zi, minim de 3 ori, de obicei dupa ce ii dau de mancare orice in afara de lapte. Multumesc mult pentru ajutor.

Administrarea aerosolilor este indicata numai in anumite afectiuni precum laringita, bronsiolita, astm. De asemenea, alegerea tipului de preparat pentru administrare in aerosoli se face in functie de mai multe aspecte dintre care elementele constatate de medic la examenul clinic sunt deosebit de importante. Daca tusea persista, prezentati-va cu copilul la medic.
Pentru scaune incercati mai intai cu un probiotic (protectis, eubiotic, enterol, etc). Daca baietelul  continua sa prezinte scaune mai frecvente, efectuati si o coprocultura cu coprocitograma, test rotavirus, adenovirus.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Bronsita persistenta