Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Lapte indicat dupa 2 ani

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un baiat de 1 an si 8 luni si as dori sa renunt la 2 ani la laptele praf si sa consumam lapte de vaca. Ce fel de lapte sa alegem: lapte de la tarani sau lapte din comert simplu sau uht? Ce marci de lapte recomandati? Va multumesc!

Laptele UHT se obtine printr-un procedeu similar celui pasteurizat, diferenta fiind doar de temperatura la care are loc procesul si care este mult mai mare la UHT, ceea ce asigura o sterilizare eficienta cu distrugerea tuturor microoganismelor patogene. Atat in laptele UHT cat si in cel pasteurizat cantitatea de grasime este controlata si in plus, isi pastreaza mai bine vitaminele si mineralele. Puteti totusi folosi si lapte de la o vaca a carui sursa este sigura, o cunoasteti, si care a fost transportat si pastrat in conditii corespunzatoare,  dar acesta trebuie in mod obligatoriu fiert.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Lapte indicat dupa 2 ani