Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Coagularea sangelui la efectuarea analizelor

Email Imprimare PDF

Stimata doamna doctor, va scriu in legatura cu analizele de laborator ale nepotelului meu de 3 ani. I s-a recoltat sange sambata dimineata la o clinica privata din Bucuresti. A doua zi fiica mea a fost anuntata ca trebuie repetata recoltarea intrucat i s-a coagulat sangele pana sa ajunga la laborator, o cauza posibila fiind "eprubetele". Nu vreau sa o panichez pe fiica mea, mamica copilului, dar sunt oarecum ingrijorata de o posibila afectiune. Va rog sa-mi faceti cateva recomandari in privinta unor investigatii si daca este posibil, sa-mi impartasiti din experienta dumneavoastra in aceasta privinta. Cu multumiri anticipate si multa consideratie.

Cred ca nu trebuie sa va ingrijorati. In primul rand, trebuie sa repetati analizele. Uneori recoltarea este mai dificila, mai ales in cazul in care copilul era si deshidratat. Se poate intampla sa  se coaguleze mai ales eprubeta pt hemoleucograma, care trebuie sa contina si un anticoagulant. Este posibil si ca eprubeta sa fi avut ceva probleme. Consider ca daca era ceva in neregula, vi s-ar fi spus acest lucru. Nu va pot da sugestii pt investigatii, deoarece exista multe analize care se pot face, alegerea lor fiind in functie de manifestarile (motivele) pt care s-a decis efectuarea analizelor, cat si de elementele gasite la examinarea clinica.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Coagularea sangelui la efectuarea analizelor