Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Vitamina D3 in rahitism

Email Imprimare PDF

Stimata doamna doctor, am un baietel de un an si doua luni. Am fost la un control la un medic pediatru si ne-a spus ca ar avea un inceput de rahitism. Ne-a intrebat daca ii dam D3. Ii dam inca de la nastere insa abia acum am observat ca flaconul trebuia folosit maxim 3 saptamani de la deschidere desi producatorul nu mentioneaza acest aspect.
Pediatrul la care am fost a spus ca ar avea putin pieptul evazat. Nu ne-a spus insa ce doza de vigantol trebuie sa-i dam copilului. Trebuie marita? Suntem total bulversati. Ne-a dat sa-i dam calciu 10 zile / luna timp de trei luni. Nu sunt lamurit cu nr. de picaturi de vigantol. Am tot citit pe net ca in cazuri de rahitism doza trebuie marita. Astept cu mult interes un raspuns din partea dvs.

Daca produsul pe care il folositi este Vigantol, flaconul nu trebuie in niciun caz schimbat la 3 saptamani, asa cum in mod eronat a aparut recent la TV. Trebuie respectat ceea ce scrie producatorul pe prospect privind valabilitatea de la deschidere. Exista unele preparate care sunt valabile o luna, dar acest lucru este mentionat pe prospect. Este important in primul rand cum administrati produsul, adica cu picuratorul direct in cavitatea bucala, si nu pe lingurita sau in biberon, pt ca in acest caz doza pe care o primeste copilul nu este cea corecta.... In functie de examenul clinic, respectiv de semnele clinice, se poate decide initial numai administrarea de calciu, si nu neaparat si cresterea dozei de vitamina D (daca semnele sunt discrete).

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Vitamina D3 in rahitism