Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Aerosoli sau pufuri?

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un baietel de un an si 10 luni. In octombrie a racit, fara febra doar nas infundat si un harait in gatut. A fost tratat in spital cu antibiotic si nebulizari cu ventolin, sirop de tuse. Dupa o saptamana de tratament a inceput din nou sa haraie si iar tratament la alt spital cu antibiotic, miofilin, hemisuccinat, dar la externarea din spital a inceput sa tuseasca puternic. Am mers din nou la doctor, de data aceasta la alergolog care ne-a prescris singulair, aerosoli cu flixotide 10 zile si la nevoie cu ventolin. A mers bine acest tratament, a scapat de tuse dar a luat iar o raceala si am luat-o de la capat, de o saptamana. Am mers la medic nu are nimic la plamani si ii dam sirop de tuse Eurespal si aerosoli cu ventolin de 2 ori pe zi 0,3 ml cu 2,5ml ser. Problema e ca nu gasim flixotide si dupa 7 zile de ventolin a fost bine, am intrerupt dar acum la 2 zile de la intrerupere are iar o respiratie greoaie. Intrebarea mea e daca nu gasesc flixotide ii pot face ventolin in continuare si cate zile? Sau daca se poate inlocui solutia de nebulizare flixotide cu flixotide pufuri. Va multumesc mult.

In functie de ceea ce prezinta la examenul clinic se mai pot continua aerosolii cu ventolin, dar numai la indicatia medicului. Puteti inlocui aerosolii cu flixotide cu Flixotide pufuri, cu conditia ca administrarea acestora sa se faca cu un dispozitiv special (babyhaler - de exemplu, exista fisiochamber o varianta de babyhaler mai putin costisitoare).

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Aerosoli sau pufuri?