Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Mii de multumiri si Dumnezeu sa va dea multa sanatate... Sunteti o binecuvantare pentru noi, mamele tinere... sunt multe intrebari in viata noastra legate de copiii nostri si ne bucuram ca putem sa beneficiem de timpul pe care ni-l acordati scriindu-ne... Ma bucur ca v-am descoperit... pacat ca sunteti prea departe, ca ori de cate ori avem o problema sa putem sa ne consultati copiii...

M.G. - Petrosani


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Administrare excesiva de vitamina D

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un copil de 2 ani si jumatate. De 2 luni imi las copilul cate 5 zile pe saptamana la parinti. Am aflat astazi ca ei ii adminstreaza in loc de 4 picaturi de Viganto l(atat imi recomandase medicul) 0.3 ml Vigantol. Facand un calcul copilul a luat aproximativ 12 pic 5 zile pe saptamana timp de 2 luni. Am intrerupt admin. de Vigantol astazi pentru o perioada. Pot aparea probleme daca s-au administrat timp de 2 luni o cantitate asa mare de vit d? Sunt foarte speriata de repercursiunile greselii lor. Va multumesc.

Trebuie sa ii faceti analize ca sa vedeti daca exista semne de supradozaj (pe langa analizele uzuale fiind necesara si dozarea de calciu total, calciu ionic si dozarea de vitamina D). De asemenea este necesara efectuarea unei ecografii abdominale, pt a  vedea daca exista semne de depuneri de calciu in alte organe, mai ales la nivelul rinichilor.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Administrare excesiva de vitamina D