Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Bronsiolite repetate

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un baietel de 1 an, si este foarte sensibil. A facut bronsiolita de cateva ori de cand l-am nascut si pe deasupra e si alergic la tei, rapita, ambrozie. Tratamentul care mi l-a prescris dr. sa il dau este: la alergie, flixotide de 50 prin Baby Haller si Aerius. Iar cand e racit sau are bronsiolita: flixotide, ventolin, prin Baby Haller, sirop Prospan, aerius si aerosoli daca e cazul (dexa+respisun). Flixotide i-am dat 3 luni neintrerupt. As vrea sa stiu parerea dvs! Dr pediatru la care merg e recunoscut ca medic bun. Intotdeauna a avut rezultate bune tratamentul. Intrebarea mea este: de fiecare data cand raceste sau face bronsiolita sau e cu alergie, ii dau tratamentul acesta? Va multumesc.

Tratamentul episodului acut de bronsiolita include medicatia bronhodilatatoare de tip aerosoli cu Ventolin sau adrenalina. Avand in vedere recurenta episoadelor se poate lua in discutie si administrarea de Flixotide, si chiar a unui antialergic precum aerius.

Ar fi bine sa faceti investigatii (IgE totale si panel alergeni- este posibil sa le fi facut) si chiar spirometrie. In functie de rezultate si, daca episoadele de bronsiolita se repeta, se poate lua in discutie si administrarea de Montelukast (de exemplu Singulair). Aerosolii cu dexametazona nu sunt indicati in bronsiolita (preparatul echivalent fiind flixotide care este destinat special pt administrarea inhalatorie, dexametazona fiiind un preparat destinat administrarii injectabile). Respisun poate fi utilizat in bronsiolitele usoare.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Bronsiolite repetate