Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Indicatia tomografiei in traumatismul cranian

Email Imprimare PDF

Buna ziua, copilul meu a cazut de pe pat si s-a lovit la cap. Am fost la urgenta cu el unde i s-au facut analizele, inclusiv radiografie, care nu au evidentiat nimic.  Asta s-a intamplat in Italia; acum el este in Romania si dupa aproape o saptamana de cand a ajuns acasa, intr-o dimineata, pana sa se trezeasca, a facut convulsii. L-am dus la urgenta unde i s-au  facut iar analizele si radiografie si nu a iesit nimic. Ni s-a recomandat sa ii facem o tomografie craniana dar suntem un pic speriati de faptul ca trebuie sa i se faca anestezia in coloana. Este bine sa ii facem aceasta tomografie?

Nu ati precizat cat timp a trecut de la traumatism pana la aparitia convulsiilor. De asemenea, este necesara evaluarea si a altor factori care ar fi putut declansa criza de convulsii (de exemplu daca a avut febra in acel moment). In orice caz, avand in vedere traumatismul cranian existent in antecedente este precaut sa efectuati unele investigatii cum ar fi: examen neurologic, electroencefalograma, examen oftalmologic cu examen de fund de ochi, si nu in ultimul rand tomografie computerizata. Riscurile anesteziei (care variaza si in functie de tipul acesteia) sunt in orice caz mai mici fata de riscurile  pe care le implica existenta unor leziuni postraumatice care ar ramane nedepistate daca nu faceti tomografia.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Indicatia tomografiei in traumatismul cranian