Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Aerosolii cu Ventolin si Flixotide la copilul de 1-2 ani

Email Imprimare PDF

Buna ziua, doamna doctor. Am un baietel de 1 an si 10 luni. Saptamana trecuta a facut temperatura si a urmat o viroza mai a naibii. (De pe la 6-7 luni am aflat ca are polipi iar atunci cand raceste respira putin mai dificil).
Doamna doctor pediatru ne-a prescris, printre altele, achizitionarea unui aparat pentru aerosoli. Substantele folosite sunt VENTOLIN+SER (0.5+2 ml) si, la 15 minute, o repriza de FLEXOTIDE (sper ca am retinut corect). In cadrul aceleasi retete are prescris si SINGULAIR. Copilul este destul de agitat dupa aceste reprize de aerosoli.
Intrebari: Sunt ok substantele folosite pentru varsta lui? Chiar este necesar SINGULAIR-ul ? Multumesc pentru timpul acordat si va doresc succes in activitatea dumneavoastra.

Aerosolii cu ventolin si flixotide se pot administra si la aceasta varsta, in cazul in care este necesar. Aceasta depinde de manifestarile clinice pe care copilul le are in cadrul virozei si mai ales de ceea ce se aude la auscultatia plamanului. Este posibil sa fi avut o bronsiolita, si atunci acesta este tratamentul necesar pe perioada cat manifestarile respective persista. Administrarea de Singulair poate fi indicata daca manifestarile persista de mai mult timp, daca baiatul a avut episoade repetate de bronsiolita sau manifestari care sa sugereze un teren alergic si o posibila componenta astmatiforma.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Aerosolii cu Ventolin si Flixotide la copilul de 1-2 ani