Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Mii de multumiri si Dumnezeu sa va dea multa sanatate... Sunteti o binecuvantare pentru noi, mamele tinere... sunt multe intrebari in viata noastra legate de copiii nostri si ne bucuram ca putem sa beneficiem de timpul pe care ni-l acordati scriindu-ne... Ma bucur ca v-am descoperit... pacat ca sunteti prea departe, ca ori de cate ori avem o problema sa putem sa ne consultati copiii...

M.G. - Petrosani


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Regimul alimentar in constipatie

Email Imprimare PDF

Am un baietel de 2 ani si 8 luni si in doua saptamani a facut 3 saune cu sange la urma. Dar ultimul a fost normal si foarte putin sange. Vreau sa mentionez ca el este mai tot timpul constipat. Am fost cu el la spital si doctorul chirurg i-a facut un tuseu spunand ca nu are nimic iar daca mai face il va anestezia pentru a-l dilata sa vada ce are. Acum am venit acasa din spital si am inceput un regim cu fructe, supe si multe lichide, caci legume nu mananca. Ce tratament as putea sa-i dau sau ce are voie sa manace cand este constipat? Va multumesc.

Regimul alimentar este important, respectiv trebuie sa ii dati cat mai multe legume, fructe si lichide, asa cum ati mentionat si dumneavoastra. Trebuie sa evitati fainoasele (paine, orez, biscuiti, paste, etc), banana. Ca si tratament medicamentos ii puteti administra debridat si bifido-baby. Acesta din urma pare sa fie eficient in constipatie, dar trebuie sa ii dati 1 plic/zi timp de o luna. De asemenea puteti lua in considerare si administrarea de lactuloza sirop (duphalac). Va recomand sa efectuati mai multe examene coproparazitologice (si test rapid pentru antigen giardia), pentru a exclude o eventuala giardiaza care se poate asocia cu constipatie.

 

Banner


Esti aici: Home Copii mici (1-3 ani) Sfaturi copii mici (1-3 ani) Regimul alimentar in constipatie