Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Varsaturile si administrarea de vitamina D3

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 6 saptamani, nascut cu 2660g si 49 cm. Copilul meu vomita foarte des, cu jet, si uneori chiar si laptic digerat. Doctorita de familie ne-a spus ca nu este o problema atat timp cat ia in greutate corespunzator (acum are 4370g si 54cm) insa pediatrul la care am fost ne-a recomandat sa il trecem pe D3 injectabil, deoarece nu am siguranta ca nu vomita picaturile. Credeti ca e ok sa il trec pe D3 injectabil? Mentionez ca s-a nascut cu fontanela anterioara foarte mare, aprox. 4/7.

Nu cred ca este necesar sa il treceti pe vitamina D3 injectabil. Administrarea de vitamina D se recomanda sa se faca pe cale orala fiind calea cea mai fiziologica, putandu-se realiza si o adaptare a dozei in functie de necesitati. Mai degraba trebuie sa faceti unele investigatii pentru a vedea care este cauza acestor varsaturi. Ar putea fi vorba printre altele, de un reflux gastroesofagian, in acest caz putand beneficia de indicatii specifice pentru acesta. Este necesar sa ii efectuati o ecografie abdominala si o ecografie transfontanelara, avand in vedere fontanela larga pe care o are. In principal, daca varsaturile apar dupa masa, puteti administra vitamina D oral la distanta de masa. De asemenea, daca dupa aprox. 30 minute - 1h de la administrarea acesteia copilul nu a varsat, absorbtia acesteia va fi adecvata.

 

Banner


Esti aici: Home Nou-nascuti Sfaturi nou-nascuti Varsaturile si administrarea de vitamina D3