Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Cearcane la copil

Email Imprimare PDF

Buna ziua D-na doctor, am si eu o intrebare: Baietelul nostru de 5 ani prezinta cearcane (niste semicercuri negre sub ochi) fie ca apar dimineata, fie seara. Vrem sa stim daca: este un motiv de ingrijorare, cauza acestor cearcane, este nevoie de un consult la medic? Va multumesc pentru timpul acordat.

Prezenta cearcanelor la un copil de 5 ani, impune in primul rand o evaluare a programului de odihna al copilului, si eventual reducerea perioadei pe care acesta o petrece in fata televizorului sau calculatorului. De asemenea, este necesar sa efectuati si cateva examene coproparazitologice succesive inclusiv test rapid pentru giardia, deoarece uneori cearcanele se pot asocia cu parazitoze intestinale. Va recomand pe langa un examen clinic la medicul pediatru, si un set minim de investigatii: hemograma si sideremie (pentru a exclude si o posibila anemie), examen ORL, examen oftalmologic, examen sumar de urina si chiar o urocultura. Daca examenul clinic nu deceleaza alte probleme iar investigatiile mentionate sunt normale, este posibil sa fie si ceva genetic mai ales daca si dumneavoastra sau sotul aveti cearcane.

 

Banner