Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Constipatia la copilul mic

Email Imprimare PDF

Buna seara! Am o problema legata de constipatie cu fetita mea in varsta de 5 ani. Din luna august anul trecut nu prea a mai avut scaun normal (inainte facea si de 3 ori pe zi). I-am dat tot felul de alimente si medicamente, insa ea nu prea mananca orice. De curand am incercat dulcopic - cum ii dau, face dimineata, insa am inteles ca nu ar trebui sa fac abuz. I-am dat de 4 ori pana acum si n-as mai vrea sa-i dau, va rog sa-mi recomandati ceva mai bun, care nu are reactii adverse. Va multumesc.

In primul rand ar trebui sa ii efectuati unele investigatii, inclusiv pentru a exclude o parazitoza intestinala care se poate insoti de constipatie. In ceea ce priveste tratamentul, este foarte importanta alimentatia care trebuie sa contina multe fibre, legume si fructe si sa excludeti alimentele care pot determina constipatie - banana, orez, paine si alte fainoase. Administrati-i Bifido baby timp de 1-2 luni si la nevoie lactuloza (de exemplu duphalac).

 

Banner


Esti aici: Home Prescolari (4-6 ani) Sfaturi prescolari (4-6 ani) Constipatia la copilul mic