Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Bronsiolita acuta

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un baietel de 4 ani si 5 luni care acum o saptamana a facut o bronsiolita. Am fost la doctor si ne-a prescris 1 puf de ventolin de 3 ori pe zi, un puf de flixotide de 3 ori pe zi  si o pastila de prednison pe zi. Dupa 3 zile am fost din nou la control si a zis sa continuam inca 3 zile cu ventolin si flixotide, dupa care sa continuam cu flixotide - 2 pufuri dimineata si 2 seara, timp de 3 luni si spirokast - o pastila seara, tot 3-4 luni.
Intrebarile mele sunt: 1. Nu e un tratament exagerat avand in vederea ca este prima data cand face o bronsolita? 2. Pe prospectul spirokast scrie ca pastila cu inhalatorul nu se dau impreuna. Va multumesc si astept un raspuns.

Bronsiolita acuta este o boala virala specifica mai ales copilului sub 2 ani, care dupa trecerea episodului acut, nu mai necesita tratament. Daca manifestarile persista mai mult timp atunci trebuie excluse si alte cauze. Este posibil ca la copilul dumneavoastra, avand in vedere varsta de 4 ani, medicul sa fi luat in considerare un posibil astm bronsic la debut. Totusi, nu se poate considera ca este vorba de asa ceva atata timp cat acesta este primul episod cu astfel de manifestari. Chiar daca ar fi vorba de astm, in formele cu manifestari rare, nu este necesar tratament dupa remiterea manifestarilor. Asadar, nu cred ca este necesar tratamentul cu flixotide timp de 3 luni. Tratamentul cu spirokast ar putea fi util daca repeta episoade similare, daca asociaza si alte manifestari alergice si daca investigatiile arata ca are teren atopic (IgE crescute).

 

Banner