Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Tusea persistenta dupa adenoidectomie

Email Imprimare PDF

Fetita mea in varsta de 3,8 ani a fost operata acum 3 saptamani de polipi. Ea are o tuse seaca ce se manifesta doar noaptea in 2-3 reprize si dimineata imediat cum se trezeste. Tusea a inceput cu 2 saptamani inainte de interventie si persista si acum. Am incercat cu Sinupret imediat dupa operatie, apoi Sumetrolin si Paxeladine. Acum ii administrez Aerius si Singulair, bineinteles la recomandarea medicului. Din pacate nu vad niciun rezultat. Care sa fie cauza? Tin sa mentionez ca in urma investigatiilor nu s-a constatat nici o afectiune care sa-i provoace tusea (rosu in gat sau alte afectiuni ale tractului respirator). Va multumesc!

Este posibil ca tusea de acum sa fie reziduala dupa interventia chirurgicala. Ar putea fi explicata de unele secretii care mai persista in nas si caile respiratorii superioare, si care in pozitia de decubit din timpul somnului nu mai pot fi eliminate. Este indicat ca inainte de culcare sa dezobstruati nasul cu ser fiziologic si sa aspirati secretiile. Totusi, daca manifestarile persista, necesita reevaluare clinica si efectuarea unor investigatii inclusiv pentru a identifica o eventuala componenta alergica sau de tip astmatic, respectiv IgE totale si IgE specifice pentru diferiti alergeni respiratori, probe functionale respiratorii, etc.

 

Banner


Esti aici: Home Prescolari (4-6 ani) Sfaturi prescolari (4-6 ani) Tusea persistenta dupa adenoidectomie