Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Gradinita si racelile frecvente

Email Imprimare PDF

Am o fetita de 4 ani si jumatate. Merge la gradinita si in 3 saptamani a racit de 2 ori, cu temperatura pana la 39,6. Aceasta ultima raceala e diferita, adica nu are diaree si nici voma. Asta e bine, dar o doare in gat si tuseste cu rupere de flegma. Ce-i pot da sa o pun mai repede pe picioare? Azi la pranz am incep sa-i dau sirop augumentin si sirop de tuse, mucosolvan.

Avand in vedere ca merge in colectivitate, riscul de a raci este mai mare, mai ales daca intrarea in colectivitate s-a produs mai recent. Cauza cea mai frecventa a acestor raceli este data de virusuri, astfel ca nu este necesar sa ii dati de fiecare data antibiotic decat daca exista elemente care sa sugereze ca este o afectiune bacteriana (aceste elemente fiind confirmate de catre medic). Trebuie sa aveti in vedere in primul rand dezobstruarea cailor respiratorii, respectiv a nasului cu picaturi, aspirarea secretiilor sau suflarea nasului de catre copil. Stagnarea secretiilor determina in principal tusea si poate favoriza suprainfectia, inflamarea urechii, etc. Va recomand sa ii administrati ibuprofen timp de 3 zile, asociat cu paracetamol la nevoie pentru scaderea febrei, si eventual novocalmin supozitoare cand temperatura este mai mare. Ca tratament simptomatic puteti sa ii dati vitamina C, tantum verde, ceaiuri calde, etc. Avand in vedere ca ati inceput sa ii administrati augmentin (probabil indicat de medic), continuati aceasta administrare in functie de evolutie, cel putin 5 zile.

 

Banner


Esti aici: Home Prescolari (4-6 ani) Sfaturi prescolari (4-6 ani) Gradinita si racelile frecvente