Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Varicela la copilul mic

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Fetita mea de 7 ani a facut varicela. Din pacate, bubitele au aparut cand ne aflam in concediu. Fiind o temperatura placuta de aprox. 25-27 grade, si dupa sfaturile unor medici, am decis sa mai iesim din casa cate 1 ora pe zi, bineinteles nu intr-o colectivitate. Copilul a fost bine protejat de soare insa cateodata mai adia vantul. Starea generala a fost foarte buna. A avut o singura data temperatura si nu a avut foarte multe bubite. Acum, dupa aproape doua saptamani, veziculele sunt aproape vindecate. Temerea noastra este ca la un moment dat ii aparuse pe fata pete, dar acestea nu au evoluat eruptiv, ci s-au estompat. Este cumva din cauza faptului ca am scos copilul afara? Pot aparea complicatii ulterior? Acum copilul este bine, insa boala s-a transmis la sora mai mica, iar aceasta are mai multe vezicule, si fara exceptie petele erup. Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.

Nu aveti de ce sa va mai faceti probleme daca fetita este bine. Este putin probabil sa mai apara complicatii. Este recomandabil insa ca fetita mai mica sa stea izolata. Varicela este foarte contagioasa si se poate transmite si la alti copii sau chiar adulti, chiar in situatia in care contactul cu acestia nu a fost foarte strans.

 

Banner


Esti aici: Home Scolari Sfaturi scolari Varicela la copilul mic