Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Sechele de rahitism

Email Imprimare PDF

Baiatul meu are 14 ani si are rahitism, coastele din partea stanga sunt iesite mai in afara. Ce tratament trebuie sa urmez deoarece el este in crestere si sa nu aiba probleme mai grave pe viitor? Nu poate purta tricouri si bluze mai stramte pentru ca se vede si el sufera din aceasta cauza. Va multumesc!

La aceasta varsta probabil este vorba de sechele ale rahitismului. In primul rand ar trebui examinat pt a vedea cat de accentuate sunt modificarile descrise si daca este nevoie sa faceti si un consult ortopedic. Probabil ar fi util sa ii mai administrati in perioada de crestere vitamina D, in lunile septembrie-aprilie, eventual si unele suplimente de calciu. De asemenea, pot ajuta si activitatile sportive, inotul. Medicul ortoped va va spune daca este nevoie si de alte tratamente.

 

Banner


Esti aici: Home Scolari Sfaturi scolari Sechele de rahitism