Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru interesul cu care tratati intrebarile adresate. Va doresc sanatate, fericire si putere de munca!

G.C. - Blejoi


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Problema diversificarii la copil

Email Imprimare PDF

Am un baietel de 6 luni care pana in prezent a fost hranit doar la san. De o saptamana ma chinui cu el cu diversificarea si nu ii place nimic (suc de mar, de morcovi, mar razuit). Azi am incercat cu cereale si parca mananca un pic. Nu a pus in ultima luna in greutate decat 200 gr. Am incercat sa ii dau completare cu lapte praf Milupa, dar il refuza. Credeti ca ar putea fi bolnav? Nici la san nu mai suge decat foarte putin,cate 3-4 minute si nici nu doarme bine. Multumesc.

Initierea diversificarii poate sa puna ceva probleme legate de acceptarea alimentelor de diversificare, mai ales la copiii alimentati exclusiv la san, fiind necesar sa aveti rabdare. In afara marului si sucului de morcov, puteti incerca si cu supa de legume, care va fi inlocuita treptat de piureul de legume.

Este recomandabil ca alimentele de diversificare sa le oferiti cu lingurita. Daca pana la 6 luni a crescut bine in greutate, probabil ca sanul ii ajunge si nu este necesar alt preparat de lapte praf. Daca pana acum alimentatia era la cerere, va trebui totusi sa incepeti sa ii faceti un program de masa si sa nu ii mai oferiti sanul cel putin 2 ore inaintea mesei respective. Faptul ca in ultima luna nu a crescut suficient este datorita dificultatilor legate de diversificare. Cel mai probabil nu este bolnav, mai ales daca nu are si alte semne de boala, dar daca dificultatile persista, pentru siguranta consultati medicul pediatru.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Problema diversificarii la copil