Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Obstructie nazala persistenta

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Am un baietel de o luna si 3 saptamani si, de vreo saptamana scoate un harait/fornait cand respira, mai amplificat atunci cand mananca si uneori cand doarme (mai spre dimineata). Nu face febra deloc, nu are muci, nu tuseste, mananca normal, ia in greutate normal. Cu alte cuvinte, are un comportament normal. Temperatura in camera este de 20-21 grade. Am incercat cu ser fiziologic si apa de mare aspirate apoi cu batista sugarului, dar la foarte scurt timp dupa aceasta operatiune, revine acel harait/fornait ca si cand nu as fi facut nimic. L-a ascultat si medicul cu stetoscopul si a zis ca la plamani nu are nimic. Ce e de facut? Care poate sa fie problema si cum sa o rezolv? Va multumesc anticipat.

Nu trebuie sa va ingrijorati avand in vedere ca baietelul nu asociaza alte simptome. Este posibil sa fie ceva viral trecator. De asemenea, exista sugari care au o usoara obstructie nazala, fara ca aceasta sa necesite altceva in afara de dezobstructie cu ser fiziologic (cate 1 ml in fiecare nara) urmata de aspiratie. Pe masura ce copilul creste, aceasta obstructie nazala se remite. Mai puteti incerca sa puneti si un vas cu apa pe calorifer pentru a mai umidifica aerul din camera.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Obstructie nazala persistenta