Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Mii de multumiri si Dumnezeu sa va dea multa sanatate... Sunteti o binecuvantare pentru noi, mamele tinere... sunt multe intrebari in viata noastra legate de copiii nostri si ne bucuram ca putem sa beneficiem de timpul pe care ni-l acordati scriindu-ne... Ma bucur ca v-am descoperit... pacat ca sunteti prea departe, ca ori de cate ori avem o problema sa putem sa ne consultati copiii...

M.G. - Petrosani


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Sugarul care plange la san

Email Imprimare PDF

Buna ziua. Bebelusul nostru are 4 luni si de aproximativ o saptamana a inceput sa planga la san. Daca la inceput se intampla la o singura masa pe zi (masa de la ora 12.00) acum se intampla la toate mesele, mai putin la cea de noapte. Este alaptata (fetita) exclusiv la san cu program fix (din 3 in 3 ore cu aproximatie). Se manifesta in felul urmator: suge in jur de 20-30 de secunde, dupa care are o izbucnire in plans foarte puternica. O ridic, o linistesc si incerc sa reiau alaptarea. Mai mananca inca vreo 20-30 de secunde, dupa care procedeaza la fel ajungand intr-un final sa nu mai accepte sa fie pusa in pozitia de alaptare. M-am muls si i-am dat cu biberonul si a procedat la fel, insa intervalul in care a supt a fost mai lung (sugand in jur de 40 ml). Va multumesc, astept sfatul dumneavoastra.

Este necesara examinarea copilului pentru a vedea daca sunt semne clinice care sa explice manifestarile, poate chiar eruptia dentara, desi in principiu este inca devreme. Pe de alta parte, este posibil ca secretia lactata sa va mai fi scazut, copilul sa nu se mai sature si sa fie nevoie sa depuna un efort ceva mai mare pentru alimentatie. Aveti grija si la alimentatia dumneavoastra (evitati condimentele care pot schimba gustul). O alta explicatie posibila ar putea fi daca v-a venit ciclul menstrual (gustul laptelui se modifica si este posibil ca initial copilul sa refuze alaptatul). Daca manifestarile persista sunt necesare si unele investigatii.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Sugarul care plange la san