Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sa va dea Dumnezeu sanatate! O saptamana cat mai buna sa aveti!

A.M. - Bucuresti


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Constipatia la sugar

Email Imprimare PDF

Buna ziua, am un baietel in varsta de 4 luni si o saptamana. Este hranit la san, insa cam o data pe saptamana mai primeste si un biberon de lapte praf. La recomandarea medicului, fara investigatii, la 3 luni si jumatate, i-am facut D3 injectabil, precedat si urmat de 5 zile de calciu gluconic. De atunci scaunul lui s-a schimbat total. De la nastere el facea aproape dupa fiecare masa, cand a primit calciu a inceput sa faca o data pe zi si foarte moale, iar acum de mai bine de o saptamana nu face decat cu jumatate de supozitor, pe care i-l pun la doua zile. Mi am schimbat eu alimentatia: pere, prune, morcov crud, miere, lichide, supe...nimic, lui: o lingurita suc de morcov crud, ceai de musetel, nimic. Ce as mai putea incerca, va rog?

Aparitia constipatiei nu are neaparat legatura cu administrarea de vitamina D3 injectabil, chiar daca pentru profilaxia sau tratamentul rahitismului de cele mai multe ori se indica administrarea de D3 pe cale orala.  Pe langa modificarile in alimentatia dumneavoastra, puteti incerca sa ii administrati debridat pe o perioada de 10-14 zile,  si eventual laptele praf pe care i-l dati in completare (daca este absolut necesar si alimentatia naturala nu este suficienta), sa fie Novalac IT (anticonstipatie). In orice caz sa nu abuzati de supozitoarele cu glicerina. Probabil ca situatia se va mai ameliora si in momentul in care dupa varsta de 5 luni veti incepe diversificarea.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Constipatia la sugar