Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Diversificarea alimentatiei

Email Imprimare PDF

Buna ziua d-na doctor. Va rog frumos sa imi dati un grafic cu diversificarea alimentatiei, avand in vedere ca baietelul meu are 4 luni si o saptamana. Cu ce as putea incepe, ce gramaj si ce program sa ii fac privind sucurile si cerealele? Va multumesc, multa sanatate. Sa va spun ca baiatul are 6,8 kg si il alaptez cu laptic Milumil, mananca din 3 in 3 ore cate 90-120ml.

Diversificarea se incepe dupa varsta de 5 luni. Va recomand sa incepeti introducerea treptata a mesei de fructe (initial mar) si respectiv a supei de legume, iar dupa 6 luni puteti introduce si carnea de pui sau vita (fiarta separat si mixata in piureul de legume), apoi si a branzei de vaci (preparata in casa), si ulterior a galbenusului de ou. Avand in vedere ca greutatea este de 6800 g, este de preferat sa evitati ceralele sau alte fainoase (biscuiti doar dupa 8-9 luni). Mesele ar  trebui sa fie spatiate la 4 ore iar cantitatea / masa aproximativ 150-180 ml (evident mai putin daca mananca la 3 ore).

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Diversificarea alimentatiei