Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Mii de multumiri si Dumnezeu sa va dea multa sanatate... Sunteti o binecuvantare pentru noi, mamele tinere... sunt multe intrebari in viata noastra legate de copiii nostri si ne bucuram ca putem sa beneficiem de timpul pe care ni-l acordati scriindu-ne... Ma bucur ca v-am descoperit... pacat ca sunteti prea departe, ca ori de cate ori avem o problema sa putem sa ne consultati copiii...

M.G. - Petrosani


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Vitamina D3 si rahitismul

Email Imprimare PDF

Buna ziua, voi trece direct la subiect. Sunt mamica unei fetite de 5 luni si o saptamana. De 2 luni, la recomandarea medicului, administrez fetitei 5 picaturi de vitamina D3. Pe internet am gasit diverse site-uri care sunt impotriva administrarii acestei vitamine, datorita efectelor negative - printre care aparitia rahitismului, si nicidecum combaterea lui. As dori sa aflu si sfatul altui medic pediatru legat de doze. Multumesc.

Administrarea de vitamina D se face zilnic incepand cu varsta de 2 saptamani si pana la 18 luni, apoi numai in lunile neinsorite ale anului (lunile care contin litera ,,R", adica septembrie-aprilie) pe perioada cresterii. Numarul de picaturi de vitamina D difera pe de o parte in functie de preparat (necesarul zilnic fiind in jur de 500-800 ui, adica in medie 2- 3 picaturi / zi), iar pe de alta parte, in functie de examenul clinic al copilului. Daca acesta are semne de rahitism se creste doza de vitamina D pe o perioada de 6-8 saptamani, dar numai la recomandarea medicului. Trebuie avut in vedere ca dozele prea mari administrate pe o perioada lunga de timp pot duce la fenomene secundare, respectiv hipervitaminoza D. Este posibil ca in cazul in care administrarea de vitamina D o faceti numai de 2 luni, fetita sa aiba deja semne de rahitism, si de aceea doza care i-a fost recomandata sa fie mai mare, urmand ca dupa 6 saptamani sa reveniti la doza uzuala.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Vitamina D3 si rahitismul