Doctor Pediatru .ro Sfaturi utile copii. Consultatii la domiciliu

Va doresc sa aveti parte de aceeasi liniste pe care o avem noi ca parinti atunci cand primim raspunsurile dvs, raspunsuri care ne ajuta atat de mult!

M. - Targu-Jiu


Sondaj

Care este in opinia dvs. cel mai important atu pe care trebuie sa il aiba un medic pediatru bun?
 
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii lor. Aflati mai multe... [ x ]

Vă răspunde Dr. Mirela Covãcescu
Medic Primar Pediatru, Doctor în Ştiinţe Medicale
Şef de Lucrări, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucuresti

  • Vă împărtăşesc cu multă bucurie din experienţa mea ca medic şi ca mamă în tratarea şi îngrijirea copiilor. Puteţi pune întrebări completând formularul online şi vă voi răspunde cu plăcere în paginile acestui site la toate problemele pe care le aveţi legate de sănătatea copiilor dvs.

  • Pentru consultatii pediatrice la domiciliu in Bucuresti prin Pediamed Consult (www.Pediamed.ro)
    ma puteti contacta la telefon 0755.650.027 (Luni-Vineri: 08-20)

Aerosoli cu ser fiziologic

Email Imprimare PDF

Bebelusul meu a avut acum 3 luni o bronsiolita acuta si am fost nevoita sa ii fac aerosoli si am cumparat aparat de aerosoli. As dori sa stiu daca mai pot folosi acest aparat de aerosoli din cand in cand cu ser fiziologic sau i-ar putea cauza in vreun fel? Tin sa mentionez ca bebelusul are acum 8 luni. Daca il pot folosi as dori sa stiu cat ser fiziologic sau apa de mare ar trebui sa folosesc si la ce interval ar fi bine sa ii fac. Multumesc.

Administrarea aerosolilor se face doar la indicatia medicului, in functie de manifestarile clinice si de diagnosticul pe care copilul il are. Dintre afectiunile pentru care se indica aerosoli la aceasta varsta, mai frecvente sunt bronsiolita si laringita. Pentru obstructia nazala este necesara dezobstruarea nasului cu ser fiziologic sau apa de mare si aspiratia secretiilor. Doar daca nu reusiti cu aceste manevre si obstructia este foarte importanta si  persistenta, puteti incerca cu aerosoli cu ser fiziologic (3 ml) de 2-3 ori/zi.

 

Banner


Esti aici: Home Sugari (1-12 luni) Sfaturi sugari (1-12 luni) Aerosoli cu ser fiziologic